Een veelzijdig systeem, geschikt voor flexibele configuraties met behoud van het hoogste
beveiligingsniveau en bereikbaar vanuit de gehele wereld - dat is het VERSA IP / VERSA Plus alarmsysteem. Deze oplossing is voor mensen die geven om kwaliteit, functionaliteit en intuïtief
gebruik van een alarmsysteem met een eenvoudige bediening.

Het VERSA IP / VERSA Plus alarmsysteem is de compacte oplossing
Alleen dit alarmsysteem combineert functies die tot nu toe alleen beschikbaar waren met het gebruik van meerdere afzonderlijke apparaten. Het VERSA IP / VERSA Plus alarmsysteem heeft meerdere communicatie opties, bediening op afstand en is flexibel te installeren.
Het is een comfortabel, volledig en kostenbesparende oplossing voor iedereen!

 

SYSTEEM INSTALLATIE EN CONFIGURATIE

Het VERSA IP/Plus alarmsysteem biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig een systeem binnen een dag te installeren en te configureren. Zo krijgen de eindgebruikers een systeem binnen een zeer kort tijdsbestek, welke volledige veiligheid en gebruiksgemak garandeert.

Installatie van het systeem, de VERSA IP / VERSA Plus, is snel en eenvoudig. Indien u voor een volledig draadloos systeem kiest, dan bespaart u op de bekabelingswerkzaamheden. Op deze manier bespaart u tijd en geld voor uw huishoudbudget. Voor de installateur biedt dit up-to-date alarmsysteem eenvoudige oplossingen voor het configureren en programmeren van de VERSA IP / VERSA Plus en geeft daardoor een snelle en probleemloze werking in een comfortabele omgeving.

Eenvoudig en snel

Met het DLOADX programma kan het gehele alarmsysteem eenvoudig op afstand geconfigureerd worden via diverse communicatie mogelijkheden: PSTN, GPRS (alleen VERSA Plus) en Ethernet. Indien er snel een wijziging van systeeminstellingen noodzakelijk is, dan kan de installateur dit doen zonder het object te bezoeken. Natuurlijk biedt de VERSA IP / VERSA Plus de mogelijkheid om het systeem lokaal te configureren. De installateur kan dit snel en eenvoudig doen door een computer met het DLOADX programma, aan te sluiten op de onboard USB poort.

Eenvoudig en veilig

Een nieuwe service van SATEL is een volledig gecodeerde verbinding via een beveiligde server
om verbinding te maken met uw alarmsysteem. Op deze manier kan de installateur eenvoudig
op afstand verbinding maken met het VERSA IP / VERSA Plus alarmsysteem, zonder dat hier een extern IP-adres, Poort forwarding etc. voor nodig is. Ook de eindgebruiker profiteerd hier van en kan op deze manier met de VERSA CONTROL mobiele applicatie snel en eenvoudig verbinding maken
met het systeem.

 

EENVOUDIGE EN INTUÏTIEVE BEDIENING

De bediening van de VERSA IP/Plus is zeer gebruiksvriendelijk ontworpen. De logische menustructuur maakt het een eenvoudig en intuïtief te gebruiken alarmsysteem.

VERSA CONTROL mobiele applicatie - De meest eenvoudigste en gemakkelijkste manier om het VERSA IP / VERSA Plus alarmsysteem te bedienen is de VERSA CONTROL mobiele applicatie. Configureer de VERSA CONTROL applicatie snel en eenvoudig na de installatie van het alarmsysteem. Voer slechts twee parameters in: het MAC adres en het ID nummer (deze kunnen via het bediendeel worden uitgelezen als ook via het DLOADX programma). Nadat u met de applicatie verbinding heeft met uw systeem kunt u d.m.v. het instellen van de filters, door uw systeem gebeurtenissen geïnformeerd worden.

PUSH notificaties - de VERSA CONTROL applicatie biedt de mogelijkheid notificaties te ontvangen
d.m.v. PUSH berichten. Op deze manier kunnen zowel de gebruiker als installateur informatie ontvangen over elke systeemgebeurtenis. Omdat deze service in de achtergrond op de mobiele telefoon draait wordt de ontvanger altijd real-time geïnformeerd.

BEDIENING

Een geavanceerd alarmsysteem heeft ook innovatieve oplossingen nodig voor lokale bediening. U heeft de keuze uit een breed assortiment bediendelen welke aan de verwachtingen en voorkeuren van de gebruiker voldoet.

VERSA-LCDM-WRL draadloos bediendeel

• volledige draadloze bediening van het systeem
• dezelfde volledige functionaliteiten als bij een bekabeld LCD bediendeel
• systeem bediening mogelijk met proximity kaarten en tags
• werkingsbereik tot 500 m in open veld (bij gebruik van de ACU-120 of ACU-270 controller)

VERSA-LCDR-WH bediendeel

• volledige bediening van het systeem
• systeem bediening mogelijk met proximity kaarten en tags

INT-TSG en INT-TSH touchscreen bediendelen

• touchscreen grootte: 4.3“ en 7“
• intuïtieve grafische interface
• beschikbaar in zilver, zwart en wit

VERSA-LCDM-WH, VERSA-LCD-BL en VERSA-LCD-GR bekabelde bediendelen

• Deze verschillen niet alleen in uiterlijk en kleur van de achtergrondverlichting,
maar ook op de manier waarop de systeemstatus informatie kan worden uitgelezen.

APT-100 / MPT-300 handzenders

• eenvoudige bediening van het alarmsysteem op afstand, bijv. In en Uitschakelen
• bedienen van zaken zoals garagedeuren, rolluiken, lamellen, verlichting etc.
• hulp vragen (noodsituatie)
• bevestiging bij het uitvoeren van commando’s en systeemstatus informatie via de LED’s (APT-100)
• verlichte toetsen en ingebouwde zoemer voor bevestiging bij het indrukken van een toets en  ontvangen van een commando door het alarmsysteem (APT-100)

 

COMMUNICATIE

Draadloze communicatie

Indien bekabeling niet of onmogelijk is kan de VERSA IP / VERSA Plus een volledig tweeweg draadloos alarmsysteem creëren. Communicatie in dergelijke installaties wordt gerealiseerd door gebruik te maken van een nieuwe generatie RF controllers: de ACU-120 en ACU-270. Deze werken op een frequentie van 868 MHz, met een perfect werkbereik bij gebruik van de ABAX familie draadloze apparaten: tot 500 meter in open veld, wat een gebied van 78.5 hectare betekent!.

De VERSA IP / VERSA Plus alarmsystemen hebben ook de mogelijkheid om een éénweg draadloos systeem te bouwen. Dit wordt gecreëerd d.m.v. het gebruik van de VERSA-MCU RF controller, welke werkt op de 433 MHz band en daarmee de mogelijkheid heeft om de MICRA familie apparaten samen met de VERSA te laten werken.

Meervoudige communicatie

Op de hoofdprint van de VERSA IP en VERSA Plus zijn de volgende modules geïntegreerd; ETHM, GSM/GPRS (alleen VERSA Plus), INT-VG, INT-AV en een PSTN kiezer. Op deze manier is communicatie mogelijk over Ethernet, GSM/GPRS en PSTN waardoor e-mail notificatie, SMS berichten, PUSH notificatie en spraakberichten mogelijk wordt gemaakt. Het alarmsysteem is overzichtelijk en eenvoudig in programmering, zowel lokaal via de USB poort als op afstand met het DLOADX programma.

U kunt de VERSA IP / VERSA Plus op verschillende manieren bedienen, zowel lokaal als op afstand. Lokaal kunt u bekabelde en draadloze bediendelen gebruiken en daarnaast ook handzenders en/of de INT-CR modules, waarmee u het systeem kunt bedienen zonder dat een code op het bediendeel ingevoerd dient te worden.

Via de ingebouwde GSM en Ethernet modules kunt u het systeem op afstand bedienen met SMS berichten als ook via de intuïtieve VERSA CONTROL applicatie. De ingebouwde INT-VG module voorziet in interactie met het alarmsysteem via een spraak gestuurd menu, aangestuurd door DTMF tonen (GSM en PSTN). Het menu van de module kan gepersonaliseerd worden aan de wensen van de gebruiker.

 

FLEXIBILITEIT VAN DE APPLICATIES

Het VERSA IP / VERSA Plus alarmsysteem kan dankzij de flexibiliteit voor configuratie, installatie, bereik en functionaliteit, uitstekend worden afgestemd aan de eisen van het te beveiligen object. Dit is waarom het systeem een uitstekende beveiliging garandeert voor zowel kleine als middelgrote gebouwen. De VERSA IP / VERSA Plus is bij uitstek geschikt voor beveiliging van gebouwen, zowel historische als moderne, commerciële en particuliere, eenvoudig of complex waarvoor een gespecialiseerde oplossing nodig is. De VERSA IP / VERSA Plus vermindert de installatie en configuratietijd en is daarmee een besparing voor zowel de installateur als eindgebruiker.