/images/Firmware_update_Dahua_intercom_4.7_firmw.jpg

Dahua intercom 4.7 firmware


Geplaatst op 29-05-2024


Dahua is momenteel bezig met de uitrol van de nieuwe 4.7 firmware voor hun intercomsystemen. Deze firmware is nog niet op alle apparaten beschikbaar, maar versie 4.7 is wel compatibel met alle intercomcomponenten vanaf versie 4.3.

Binnenpost

Dahua heeft de GUI van de binnenpost volledig vernieuwd. Wat hierbij meteen opvalt, is de compleet andere kleurstelling. Aan de rechterkant van het scherm bevinden zich sneltoetsen die naar wens kunnen worden gerangschikt.

 • Intercomfunctie centraal
  In eerdere firmwareversies nam het bedieningspaneel de helft van het scherm in beslag, waardoor de binnenpost als een klein alarmsysteem kon worden gebruikt. Hoewel deze functie nog steeds beschikbaar is, is deze nu meer naar de achtergrond verplaatst.
 • Neutrale kleuren
  Dahua heeft ervoor gekozen om de harde blauwe kleuren te vervangen door neutralere kleuren. Dit zorgt voor een meer ingetogen uitstraling.

 • Achtergrondwijziging
  Vanwege het beperkte enthousiasme voor de beschikbare achtergrondkeuze, heeft Dahua deze in de nieuwe 4.7 firmware aangepast naar een neutralere achtergrond.

Buitenpost

De buitenpost heeft ook enkele kleine wijzigingen ondergaan. De eindgebruiker zal hier echter niets van merken, aangezien de functionaliteit van de buitenpost ongewijzigd blijft.

 • Webpagina-indeling
  De webpagina is herzien en de functies zijn op een logischere wijze geordend. Er zijn geen nieuwe functies toegevoegd.

 • Eerste keer inloggen
  Bij de eerste keer inloggen wordt direct gevraagd of de buitenpost een SIP-server is (ja of nee). Dit maakt het installatieproces aanzienlijk efficiënter en overzichtelijker.

Alle functies die in vergelijk tot de vorige versies zijn veranderd, kunt u teruglezen in deze FAQ

De gebruikershandleiding kunt u hier downloaden.