/images/Honeywell_MAXPRO_Access_2_en_4_deur_NEW.jpg

Hardware Update: Honeywell MAXPRO Access 2 en 4 deur


Geplaatst op 23-02-2024


Honeywell heeft de MAXPRO Access 2 en 4 deur een update gegeven. Hieronder staan de verschillen tussen de oude en de nieuwe MPA2:

  • De verbeterde metalen kast heeft uitgelijnde knock-outs, een nieuwe positie van de muursabotage, een nieuwe ingang voor de netvoedingskabel en nieuwe kabelbinders.
  • AUX relaisuitgangen zijn spanningsvrij en zijn in de programmering in te stellen als NC/NO. Hierdoor wordt ook liftbesturing eenvoudiger aan te sluiten en te programmeren.
  • OSDP adressering vanaf de controller, hiermee kan een lezer handmatig een adres toegewezen krijgen of het bestaande adres kan gewijzigd worden. Hierdoor is een aparte tool of app voor het programmeren overbodig.
  • Door middel van de Brandmeldcentrale ingang kan een BMC aangesloten worden, zodat bij een brand alle deuren van de MPA2 open gestuurd kunnen worden, onafhankelijk van de instellingen.
  • Met Netwerk Cascade en Ethernet hoppen kunnen meerdere MPA2 controllers aangesloten worden via de tweede ethernet poort die op de controller zit. Hierdoor ontstaat een “buslijn” van MPA2 controllers en elke controller geeft de data door aan de volgende controller. Dit maakt het eenvoudiger om netwerkbekabeling aan te leggen en hiermee kunnen kosten worden gereduceerd.
  • De Wiegand lezer “Hold” aansluiting is verwijderd, waardoor elke Wiegand lezer kan worden aangesloten.
  • Device Utility-App is bedoeld voor snellere eerste installatie van het paneel. Door middel van een mobiele telefoon kunnen de basisinstellingen via bluetooth ingesteld worden. Hierdoor kan zonder laptop of netwerkverbinding het IP-adres en de hostmode ingesteld worden. Op de MPA1 was dit al mogelijk.
  • De nieuwe MPA2 is eenvoudiger en sneller te installeren doordat de instructies op de controller en de behuizing duidelijker geworden zijn. Het label is aangepast en de connectoren hebben een kleurcodering gekregen. Ook de ledstatus is aangepast en overzichtelijker.
  • De nieuwe hardware wordt als MPA2C3 aangeduid, wat bij de oude hardware MPA2C1 was. De kits met controller, metalen behuizing en voeding hebben naast de MPA2RJ schroefconnector nu ook standaard per deur een MPA2S5 kabelset inbegrepen voor eenvoudige deurinstallatie. De 7Ah accu die voorheen inbegrepen was zit niet meer in de kit.