https://www.osec.nl/newsletters/images/Lichaamstemperatuur_meting_Nieuwsbrief_800x400pxV2_original.jpg

INFOBULLETIN 1/4: Lichaamstemperatuur meten


Geplaatst op 06-04-2020


Leestijd: ± 2 minuten

 

Wij krijgen steeds meer vragen over technische oplossingen waarmee de landelijke coronamaatregelen beter beheerst, nageleefd en gecontroleerd kunnen worden. Met name op locaties waar meerdere mensen zich onvermijdelijk gedurende korte of langere tijd ophouden. Vandaar dat wij u in een reeks van vier beknopte infobulletins op de hoogte brengen van een aantal bijzondere technieken. Afhankelijk van het doel en de situatie kunt u zo beter bepalen welke ondersteunende technieken u wanneer kunt inzetten.

Deel 1: Lichaamstemperatuur meten

Om snel een indruk te krijgen van de huidige lichaamstemperatuur van een groep mensen kan een Thermische camera worden ingezet. Bij een geregistreerde temperatuur vanaf bijvoorbeeld 38.0°C kunnen er automatisch verschillende acties plaatsvinden. Hierdoor is het mogelijk om onder andere een bepaalde boodschap te laten horen. Of een medewerker aan te sporen gericht een individuele temperatuurmeting te verrichten.Kenmerken van deze toepassing

  • Binnen enkele seconden een temperatuurmeting van meerdere personen tegelijk
  • Veilig omdat er geen sprake is van lichamelijk contact
  • Registratie en opslag van beeld en temperatuur op de NVR
    Opvolging bij detectie van koorts kan worden geautomatiseerd
  • Bepaalde acties activeren waaronder sirene, audio- en/of lichtsignalen, rood/groen licht en dergelijke
  • Bij juiste installatie een maximale afwijking van 0,3°C

Let op: om afwijkingen tot het minimum te kunnen beperken zijn voor deze toepassing een aantal zaken van essentieel belang om in acht te nemen.

Overige onderwerpen in deze reeks

Osec heeft diepgaande kennis en ervaring in huis om installateurs goed en oprecht te kunnen adviseren. Dus heeft u vragen gerelateerd aan bovenstaande uitdagingen? Of wilt u meer over deze toepassing weten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!