https://www.osec.nl/newsletters/images/Personen_tellen_Nieuwsbrief_800x400px_original.jpg

INFOBULLETIN 3/4: Personen tellen


Geplaatst op 24-04-2020


Leestijd: ± 2 minuten

 

Wij krijgen steeds meer vragen over technische oplossingen waarmee de landelijke coronamaatregelen beter beheerst, nageleefd en gecontroleerd kunnen worden. Met name op locaties waar meerdere mensen zich onvermijdelijk gedurende korte of langere tijd ophouden. Vandaar dat wij u in een reeks van vier beknopte infobulletins op de hoogte brengen van een aantal bijzondere technieken. Afhankelijk van het doel en de situatie kunt u zo beter bepalen welke ondersteunende technieken u wanneer kunt inzetten.

Deel 3: Personen tellen

Om te voorkomen dat het aantal aanwezige personen in een bepaalde ruimte het gestelde ‘maximum’ overschrijdt kunnen intelligente camera’s worden ingezet. Deze camera’s maken een realtime AVG-proof analyse van het aantal personen binnen een bepaalde ruimte ten opzichte van de capaciteit. De uitkomst biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld automatisch het aantal aanwezige personen op een scherm te presenteren. Of om bepaalde acties aan te sturen, zoals bijvoorbeeld een lamp die kan schakelen tussen rood en groen licht.Kenmerken van deze toepassing

  • Ingang(en) bewaken/controleren: capaciteit ruimte versus het aantal personen binnen
  • Meetbaar en presenteerbaar: aantal personen aanwezig, beschikbaar, betreden, verlaten
  • Publiekelijke communicatie van het aantal aanwezige personen op een scherm
  • Publiekelijke waarschuwing geven: bijvoorbeeld door een lamp automatisch te schakelen (rood/groen licht)

Let op: om afwijkingen tot het minimum te kunnen beperken zijn voor deze toepassing een aantal zaken van essentieel belang om in acht te nemen.

Overige onderwerpen in deze reeks

Osec heeft diepgaande kennis en ervaring in huis om installateurs goed en oprecht te kunnen adviseren. Dus heeft u vragen gerelateerd aan bovenstaande uitdagingen? Of wilt u meer over deze toepassing weten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!