https://www.osec.nl/newsletters/images/Afstand_houden_Nieuwsbrief_800x400px_original.jpg

INFOBULLETIN 4/4: Afstand houden


Geplaatst op 14-05-2020


Leestijd: ± 2 minuten

 

Wij krijgen steeds meer vragen over technische oplossingen waarmee de landelijke coronamaatregelen beter beheerst, nageleefd en gecontroleerd kunnen worden. Met name op locaties waar meerdere mensen zich onvermijdelijk gedurende korte of langere tijd ophouden. Vandaar dat wij u in een reeks van vier beknopte infobulletins op de hoogte brengen van een aantal bijzondere technieken. Afhankelijk van het doel en de situatie kunt u zo beter bepalen welke ondersteunende technieken u wanneer kunt inzetten.

Deel 4: Afstand houden

In winkels of andere plaatsen is het voor mensen soms lastig zich doorlopend te realiseren om voldoende afstand te houden. Dit kan ertoe leiden dat mensen onverhoopt te dicht bij elkaar in de buurt komen. In zulke gevallen kunnen intelligente camera’s uitkomst bieden. Deze analyseren bepaalde gebieden continu. Wanneer er zich een ongewenste situatie voordoet, is het bijvoorbeeld mogelijk om de camera een ingesproken bericht te laten afspelen.Kenmerken van deze toepassing

  • Bepaalde gebieden controleren/bewaken (maximaal vier vrij in te stellen gebieden per camera)
  • Wachtrij controleren/bewaken: aantal personen in een wachtrij
  • Publiekelijk afspelen van een geluidsfragment bij een bepaalde situatie
  • Aansturen van externe apparatuur bij een bepaalde situatie

Let op: om afwijkingen tot het minimum te kunnen beperken zijn voor deze toepassing een aantal zaken van essentieel belang om in acht te nemen.

Overige onderwerpen in deze reeks

Osec heeft diepgaande kennis en ervaring in huis om installateurs goed en oprecht te kunnen adviseren. Dus heeft u vragen gerelateerd aan bovenstaande uitdagingen? Of wilt u meer over deze toepassing weten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!