/images/Nieuw_Recogtech_Palm-ID_PRO_Wiegand_32_b.jpg

Recogtech Palm-ID PRO Handpalmscanner


Geplaatst op 10-11-2023


De Palm-ID Pro is een high-end biometrische toepassing gebaseerd op aderpatroonherkenning, die individuele gebruikers toegang geeft tot ruimtes of data waarvoor zij autorisatie hebben. De scanner registreert het aderpatroon van de aangeboden handpalm, dat als template naar de controller wordt doorgestuurd.

De netwerk-controller bevat de database waarin de geautoriseerde personen en hun unieke biometrische kenmerken zijn opgeslagen. De controller vergelijkt het aderpatroon van elke gescande handpalm real-time met de versleutelde gegevens in de database.

Door maximaal 3 netwerk-controllers als master in te stellen kan redundancy toegepast worden. Hierbij blijft het database altijd up-to-date, ook bij uitval van een master-controller. Deze instelling wordt vaak gebruikt bij grote aantallen gebruikers en op hoog beveiligde plaatsen.

De client verliest zijn spanning, indien de spanning uitvalt door een externe storing. Zodra de spanning weer aanwezig is, start de client weer op en zal die weer contact zoeken met een master. De database wordt uiteindelijk dan weer aangevuld.

De SIC-controller ontvangt via de RS485 een signaal vanuit de netwerk-controller. Vervolgens communiceert de SIC op basis van een vooraf geprogrammeerde protocol (Wiegand of OSDP) met het toegangscontrolesysteem dat de deurcontroller aanstuurt.

De SIC-controller is getest op diverse (door Osec) aangeboden systemen. Bekijk voor aansluiting en instellingen deze FAQ.

2 varianten zijn via onze website verkrijgbaar, namelijk met Wiegand 32 bit-controller of OSDP-controller.

Er is ook een registratiekit beschikbaar. Hierin is de Palm-ID samen met de netwerk-controller geplaatst in een desktop RVS-behuizing. Dit maakt het registreren van gebruikers op eenvoudige wijze mogelijk bij een receptiebalie (hierbij zit geen SIC-controller). Standaard is de Palm-ID Pro geschikt voor inbouw. Indien opbouw nodig is, is een schuine of rechte wandhouder verkrijgbaar. Standaard kunnen maximaal 4 gebruikers worden toegevoegd aan het systeem, onafhankelijk van het aantal handpalmscanners. 

De volgende gebruikerslicenties zijn beschikbaar:

  • XXS - maximaal 19 gebruikers
  • XS - maximaal 49 gebruikers
  • Small - maximaal 99 gebruikers
  • Er zijn nog meer gebruikerslicenties beschikbaar. Hiervoor wordt aangegeven om met verkoop binnendienst contact op te nemen.

Indien de licentie direct wordt besteld met de handpalmscanner(s), wordt de apparatuur geleverd met de licentie reeds toegepast.

Standaard zijn de garantie en software-updates het eerste jaar gratis inbegrepen. Bij de aanschaf van een handpalmscanner kan een uitgebreide garantie van 1 tot 5 jaar worden aangeschaft (geldt vanaf de datum van aankoop). Software-updates zijn inbegrepen gedurend deze garantieperiode(n).

Let op: deze moeten per handpalmscanner aangeschaft worden.  

Ook kan er gekozen worden voor een uitbreiding van de software-updates. Het eerste jaar zijn software-updates gratis inbegrepen. Na het eerste jaar zijn de software-updates optioneel en wordt deze per handpalmscanner per jaar berekend.