/images/Nieuw_ZyXel_GS1350_Smart_managed_switche.jpg

ZyXel GS1350 Smart managed switches


Geplaatst op 18-07-2023


Naast de Unmanaged Switches van Zyxel, zijn inmiddels ook de Smart Managed Switches bij ons verkrijgbaar: de Zyxel GS1350-serie. Deze serie biedt verschillende geavanceerde functies die specifiek gericht zijn op cameratoezicht/beveiligingtoepassingen. Met de surveillance-modus kunnen beheerders het videobewakingsnetwerk beheren, monitoren en onderhouden via een intuïtieve en op videobewaking gerichte webinterface. Daarnaast beschikt het over geavanceerde PoE-beheerfuncties, zoals Auto Camera Recovery en Continuous PoE om een betrouwbaar videobewaking netwerk te behouden.

Surveillance-modus

De standaard switch-interface bevat tal van de welbekende netwerkfuncties voor verschillende soorten toepassingen. Deze maken het voor installateurs van camerasystemen mogelijk om een netwerk op te zetten en deze te beheren. De surveillance-modus biedt een intuïtieve web interface die de statusbewaking voor PoE-apparaten overzichtelijk weergeeft en snel toegang biedt tot de functies die nodig zijn voor de beheerders van de cameranetwerken. Dit draagt bij aan een gevoel van zekerheid voor installateurs met het opzetten en monitoren van het netwerk.

Automatisch herstel van camera's

PoE-apparaten - waaronder camera's - kunnen door verschillende oorzaken hun beoogde werking kwijtraken. Bijvoorbeeld problemen in de firmware, stroomstoringen of kwaadwillende pogingen. Om herstel van defecte cameratoezichtapparatuur voor beheerders te vereenvoudigen is de GS1350-serie in staat om IP-camera’s en andere aangesloten apparaten te detecteren en automatisch te herstellen. Met behulp van aanpasbare parameters is dit geschikt voor veel type apparaten en scenario’s.

Continue voeding via Ethernet

Eén van de grootste uitdagingen bij cameratoezicht is onderhoud. Met de Continue PoE-functie levert de GS1350-serie ononderbroken voeding aan IP-camera's en beveiligingsapparatuur. Zelfs als de switch onderhoud ondergaat - zoals bij firmware updates of configuratiewijzigingen waarbij herstarts het gevolg zijn. Dit vermindert de wachttijd voor het opstarten van alle camera's aanzienlijk na een stroomonderbreking van de switch.

Unieke hardware functies

  • Eenvoudige toepassing over lange afstanden: Traditioneel leveren PoE-switches voeding en data met een afstandsbeperking tot 100 meter of minder. De GS1350-serie is geschikt om IP-camera's of andere PoE-apparaten op grotere afstand te kunnen blijven voorzien van voldoende voeding en complete datapakketten. 
  • Handige hulpmiddelen op het voorpaneel: De Restore-knop op de GS1350-serie zorgt voor moeiteloos herstel bij verkeerde configuraties terwijl de 5-segmentenledknop gebruikers direct inzicht geeft in het PoE-stroomverbruik. Deze handige knoppen zijn te bedienen vanaf het voorpaneel voor snelle en vereenvoudigde probleemoplossing.
  • Robuuste bescherming op elke poort: Betrouwbaarheid en stabiliteit van een switch zijn essentieel voor een cameranetwerk. Om de switch te beschermen tegen schade en netwerkinstabiliteit als gevolg van ESD (elektrostatische ontlading) en blikseminslag, verbetert het gepatenteerde ontwerp van de GS1350-serie de bescherming tegen overspanning en ESD aanzienlijk: tot tenminste 4 KV overspanningsbeveiliging en tot 15 KV ESD op elke PoE-poort.


Hier vindt u de Zyxel Smart Managed switches